tirsdag 3. november 2009

Am. fotball, Halloween & Renaissance Festival

Noe av det mest amerikanske som finnes må være amerikansk fotball. Så da Bernie inviterte oss med på en high school kamp, ville vi gjerne det. Ungene syntes vel kanskje ikke det var så veldig spennende, men både Per og jeg syns det var kjempemoro. Ellen og Andreas skjønner ikke helt reglene, og for de ble det nok mest underholdende med musikken og etterhvert å se på nedtellingsklokka.

Kampen var faktisk litt spennende og de hadde noen gode sportslige innslag innimellom møljeslåsskampene. For sånn kan det jo oppfattes når man ikke helt skjønner reglene. Kort fortalt har de 4 forsøk på å komme seg 10 yards framover, og målet er jo selvfølgelig å få touchdown. Da får de 6 poeng og et forsøk på å score mellom stengene, da får de ett poeng til. I steden fortouch down kan de også score tre poeng ved å sparke ballen mellom målstengene.

Cinco Ranch High School vant overlegent, men det andre laget gjorde en hederlig innsats. Det er tydelig at det betyr mye å ha noen enkelte som er veldig flinke. Det som imponerte meg mest var bandene. Hvert lag stiller med sine respektive band med over 300 deltakere, og det spilles nesten hele tiden. I pausen er det oppvisning fra begge lags band, og for et show de har. Det er tydelig at det ligger mange timers øving bak både spilling og marsjering. Selvfølgelig har de også duskedamer. Denne gangen var det danserne som ble fremhevet, og de viste fra et innøvd danskestykke der hver danser hadde med seg sin far. Etterpå ble mødrene ropt opp og gjort stas på også.

Hvert av lagene kommer løpende ut gjennom maskotenes munn og gjennom banneren, en før kampen og en etter pausen.


Cinco Ranch High School Band og dansetroppen med alle fedrene.

En ivrig tilhenger

Halloween er også noe amerikanerne har gjort veldig amerikansk. Ungene går trick or treat, mens mange voksne benytter anledningen til å ha kostymeparty. Og det gjorde vi også. Den norske gjengen på San Brisas har gjort det til en tradisjon å lage halloweenfestivitas med skikkelig heksehule. De har pleid å dekorere en garasje med masse halloween effekter, svarte vegger, heksegryte, skumle lyder, krukker med mye ekkelt i og mye, mye mer. Og sånn ble det i år også.

Berit stilte med tom garasje som ble dekorert så utrolig flott. Etter at alt var helt ferdig, ble den stengt av og ikke åpnet før utpå kvelden på halloween. Ungene var kjempespente, og noen av de minste syns det var veldig skummelt. Birte og Ellen var hekser som rørte i heksegryta, og Tore hadde gjemt seg under et bord og klarte nok å skremme mange av de som kom inn skikkelig.

Både voksne og barn hadde kledd seg ut. Det var utrolig mange flotte kostymer. I Halloweenfeiringens hjemland er det jo også ganske enkelt å finne mange forskjellige kostymer. Barna gikk trick or treat til de husene som hadde akseptert å få besøk denne kvelden. Her er det veldig greie regler for hvordan man skal gå trick or treat. Vanligvis er det sånn at de som ikke har utelyset på, de skal man ikke gå til. Og dersom man ikke er hjemme, kan man sette ut en skål, sånn at de som kommer forsyner seg selv. Da er det også vanlig at man ikke tar altfor mye, sånn at det blir igjen noe til de som kommer etter. Inne på San Brisas gir man gjerne beskjed til de som jobber der om man vil at ungene skal ringe på eller ikke. Dette er en helt grei ordning som stort sett alle følger og det blir ingen sure miner eller hus som er tilgriset av egg eller andre ting. De fleste gjør ingenting dersom de ikke får noe, og de fleste har også med seg en voksen når de går.

Andreas gikk sammen med Sondre, og de hadde virkelig samlet inn mye. Andreas veide sitt etterpå, og der var det ca 2 kg med godteri. Det er godt de har innsamling av godteri man har til overs på skolen til Ellen. Ellen hadde flere venninner hun gikk sammen med, og de hadde det kjempegøy der de vandret mellom heksegarasjen, lekte litt, gikk trick or treat og spiste masse godteri.

Ellen gjør klart til Halloween

Litt halloweenpynting må til

Superforeldrene!!

Sondre og Andreas klar for trick or treat.

Mange forventningsfulle barn og voksne venter på at garasjen skal åpnes og der inne fant vi disse to

Søndag tok vi en liten tur til Texas Renaissance Festival. Her var det mange som hadde kledd seg ut for anledningen i tillegg til de som jobbet der. Her fikk vi se riddere i kamp, tryllekunstnere og ikke minst alle de ulike kostymene.

Turkeyleg må man ha!!




Ingen kommentarer: