mandag 16. november 2009

New Braunfels



Etter mye om og men, fram og tilbake, blei det omsider tur til New Braunfels denne helga. New Braunfels er en av disse byene med mye tysk innslag. Første kvelden prøvde vi derfor en tysk restaurant. Maten var helt ok, de hadde pølser i alle mulige varianter og selvfølgelig sauerkraut til det meste. Det beste var dog atmosfæren, det var definitivt mye tysk. Noen av servitørene gikk i tyske kjoler og lederhosen, levende musikk med yodling og kubjeller og nesten det morsomste var den gamle damen i tysk bunad som danset med gåstolen sin.

Lørdagen dro vi til Natural Bridge Caverns, en utrolig flott hule. Man skulle nesten tro man var på en annen planet inni der. Hulene ble oppdaget i 1960, og de driver med utforskning der fremdeles. Hulen er over 3 km lang, mens vi fikk se ca halvparten i løpet av en 1 1/2 times guidet tur. Utrolig morsomt og spennende med alle disse stalagtittene og stalagmittene. Hvem husker hvilke som vokser opp og hvilke som vokser nedover??


Like ved hulene lå det en dyrepark man kan kjøre gjennom mens man beundrer dyrene. Dyreparken reklamerte med "african animals - Texas style". En morsom liten park der vi bl.a. fikk se giraffer, sebra, antilope, struts, bison og mange hjortetyper. Noen av dyrene var litt innpåslitne og hadde nok kommet inn i bilene hvis det hadde gått. Man kan mate dyrene og dette var virkelig blitt vant til. Flere av sebraene stakk hodet rett inn i bilen og bare ventet på mat. Moro, men litt skummelt også. Spesielt når strutsene kom, da tok vi opp ruta fort.


Etter en liten lunsj dro vi til Gruene og ruslet litt rundt i gatene der. Gruene er en koselig liten landsby ikke langt unna New Braufels. Vi fant noen koselige små butikker med masse krimskrams, flere antikvitetsbutikker og masse utesteder. Det er tydeligvis også et sted for motorsyklister. Det var ganske så mange motorsyklister parkert i den ene lille hovedgata.

Etter mørkets frambrudd dro vi innom en nissepark for å komme litt i julestemning. Her hadde de laget en liten vei vi kjørte på mens vi beundret de flotte lyskreasjonene. Ganske så ultra amerikansk, men moro lell.


Middagen på lørdag ble en kjapp matbit seint på kvelden på Ruby´s, en amerikansk restaurant der hovedrettene er kjøtt i flere forskjellige varianter. Vi valgte litt forskjellig og fikk maten servert i en kurv og på bordet var det papir som var tallerken. Utrolig grei oppvask etterpå!! Og veldig godt kjøtt, kan anbefales.

Søndag prøvde vi å finne en litt anderledes frokostrestaurant. Ihop dagen før var grei nok, men ikke førstevalget en gang til. Vi fant til slutt en bitteliten restaurant med et kjempelite kjøkken og lite lokale. Koselig sted, hyggelige servitører og god mat. En skikkelig god og gammeldags kafe, tydeligvis et sted de lokale gikk for å spise frokost før kirketid på en søndags morgen.

Etter en fin liten tur i parken dro vi til det lille jernbanemuseet. En liten runde på 1/2 time og så var vi ferdig med det. Resten av dagen ble tilbrakt i parken og til slutt en kjapp tur innom outleten i San Marcos. Med så mange butikker er det nesten håpløst å ha så lite tid, men vi rakk da å fylle noen poser likevel.



Ingen kommentarer: