mandag 11. mai 2009

Flytting, igjen....

Da er vi endelig på plass i det nye huset. Etter noen uker med pakking, deretter overtakelse og til slutt flytting av alle tingene(som vi endelig hadde fått på plass i San Brisas), begynner vi nå å komme litt i orden. Det har vært en hektisk periode med mye planlegging, praktiske ting som måtte ordnes og ikke minst nye runder med strømleverandører, telefon- og internett, adresseforandring og alt som hører med. Da er det godt mor i huset er hjemmeværende og kan bruke dagene til å pakke ned og opp og organisere alt som hører med.

Vi leide inn tre sterke karer med stor bil som tok møbler og de siste eskene. Så etter noen dager med hektisk pakking for mor, kom gutta lørdag formiddag. De var utrolig flinke og selv med timesbetalt(hadde estimert på forhånd cirkatid), sto de på og jobba skikkelig. Jeg hadde forberedt meg på en hektisk dag med mye bæring og jobbing, men der tok jeg feil gitt. Etter noen timer med nedpakking av de siste tingene, ble det nesten bare å stå å peke for oss. Det var nesten 30 ℃, og i alle fall over 50℃ inni lastebilen, svetten rant av de, men likevel sto de på og jobba.

Etter 5-6 timer var alt på plass og vi kunne begynne å pakke ut. Så snart badetøyet var funnet fram, fikk Andreas og Ellen testa ut bassenget. Hele ettermiddagen var de uti, mens mor og far fikk gjort klar senger og pakket ut det mest nødvendige. Bassenget er saltvannsbasseng, utrolig godt å slippe klor - spesielt for Andreas siden huden hans blir mye bedre av saltvann.

Andreas fant også to nye venner ganske fort i gata. Det er to gutter som går på samme trinn på skolen han skal begynne på til høsten, og de fant tonen ganske fort. Det er også et par jenter som vil gå på samme trinn som Ellen, så dette lover bra. Ungene leker i gata og det er mange barn i nærheten.

Med bare noen få uker igjen av skoleåret, syns vi det var dumt for ungene å begynne på de nye skolene for så kort tid. Like greit å gjøre seg ferdig på de gamle skolene, Andreas hadde også skoletur den første uka vi bodde her. Det tar litt tid å kjøre fram og tilbake, og det blir mye venting og lange dager. Heldigvis lokker bassenget rett utenfor døra når de kommer hjem. Og nå som TAKS testene er over, virker det som det er litt slappere med både lekser og jobbing på skolen. Begge to er ferdig med fotballsesongen før sommeren, så vi slipper mye kjøring på ettermiddagene også. Andreas er også ferdig med ekstraundervisningen i matte, noe han er veldig glad for.
Turen Andreas hadde til San Antonio var veldig bra. Gutten storkosa seg, fikk nye venner og opplevde mye fint. Er vi heldige, kan vi få han til å lage et lite innlegg fra turen.
Det som har tatt mest tid, bortsett fra pakking, utpakking og å få ting på plass, er telefon/internett/kabel. Det begynte bra med at installatøren kom søndag formiddag, brukte mange timer på å få satt alt i sving, men så begynte selvfølgelig problemene. For å få det trådløst, sa han at vi bare kunne kjøpe egen boks og installere dette selv. Siden Per har gjort dette før, og dette egentlig skal være grei skuring, satsa vi på det og dro for å få tak i denne boksen. Etter mange timer med prøving, feiling, nye forsøk, måtte Per gi opp og vi dro innom en servicekontor. Der fikk vi nytt modem, kanskje det ville hjelpe. Prøver på nytt, men denne gangen mister vi telefonforbindelsen. Vel, til slutt var det bare å bestille ny servicemann. Og han gjorde oss oppmerksom på et par enkle ting som de burde ha sagt fra om i butikken. Man må nemlig få satt opp modemet på nytt av forhandleren. Vel, vel, da burde det være greit. Prøver på nytt for å få det trådløse til å virke. Og etter flere nye timer med prøving, feiling og suksess til slutt, er alt som det skal. Så altså selv med ganske så pc kyndig mann i heimen, var det neimen ikke lett å få det til.
De siste dagene har gått med til å få huset i orden, og en del nye innkjøp må også til. Senga til Andreas var for stor, så den gikk i arv til den nye norske familien som flytta inn i den gamle leiligheten vår. Ny tur måtte til på ikea, og dermed ble det nye timer med skruing og banking før Andreas fikk ny flott seng. Ingen fare for at ikea skal gå dukken med det første i alle fall. Det ble ny seng, nattbord, kjøkkenbord og selvfølgelig ny forsyning med kjøttboller, saft og kornblanding.
Forrige lørdag var vi invitert i bbq party hos Cecilie og Leif André. De flytta hit tre dager før oss, og bor faktisk ikke langt unna oss nå. Dermed kunne vi ta syklene fatt og la bilen stå for en gangs skyld. Ti minutter på sykkel og det var fine sykkelstier helt fram. Problemet her når man skal ta sykkelen fatt, er ikke alltid avstandene, men hvor trygt det er å sykle. Per har kort nok vei til å sykle på jobb nå, men det er ikke trygt å krysse veiene så han må nok belage seg på å bruke bil. Ellen kan gå eller sykle til den nye skolen sin. Litt usikker på avstanden og hvordan det er å sykle til Andreas sin skole, men tror nok det skulle la seg gjøre. Det er visst en gutt lenger nede i gata som har gjort det en stund nå, så vi får teste ut i løpet av sommeren.

Snart klar til flytting
Halvferdig....
Utpakking, Ellen syns fremdeles det er moro med tomme esker!!
og her er det beste med hele huset: svømmebasseng og jacuzzi
Endelig litt mat:)
Hurra for IKEA!!
To timer senere....


og tilbake til lekselesing, smiler nok mest til ære for fotografen

Ingen kommentarer: