onsdag 20. mai 2009

Været i Houston



Nå har vi opplevd litt av været som Texas har å by på. I begynnelsen har vi hatt et fantastisk vær for en nordboer; tørt og fint og ingen kuldegrader. Etterhvert som våren og sommeren har nærmet seg har vi fått mere regn og selvfølgelig mer varme. En helg i mai kom det bøttevis med regn i løpet kort tid. Veier og grøfter ble fort fylt enkelte steder, og veier ble stengt og dessverre var det også dødsulykker. En påvirket sjåfør kjørte i en vannfylt grøft, og fem av barna i bilen drukna. Totalt meningsløst. Etter det vannfallet skjønte jeg virkelig hvorfor enkelte grøfter og kanaler er så dype som de er. Det var vann overalt.

En uke senere hadde vi også et kraftig regnvær. Da kom det ikke like mye vann, men siden det var mye vann her fra før, var det faktisk ikke plass til mer. Parker, grøfter, elver overalt var overfylte. En park vi kjører mye gjennom, hadde innsjøer i steden for fotballbaner og gressplener. Det tok flere uker før vannet forsvant. Noen dager etter regnværet prøvde noen av oss å ta en sykkeltur inn i George Busch parken. Enkelte steder var det gjørmete fremdeles på veien, og ved siden av en elv lå det fisker på fortauet og sjøgress hang overalt på rekkverket.

Ser ut som innsjøer, men her skal det altså ikke være vann!!


En annen opplevelse vi hadde før vi flytta hit, var på turen Per og jeg tok i desember for å sjekke ut Houston før flytting. Da vi skulle reise hjem, begynte det å snø. Og det snødde faktisk så mye at flyene måtte settes bakken. De hadde ikke utstyr nok til å avise flyene. Og det lille utsyret de hadde rakk ikke lenge, de gikk tom for avisningsvæske!! Etter seks timer på flyplassen, var vi heldige nok til å være et av flyene de fikk på vingene. Da hadde det vært over tretti år siden sist gang det hadde snødd så mye. Tror vi så noen få centimeter med snø på bakken, men dette er jo ikke et område som ikke er vant til snø. Det må også nevnes at dagen før snøfallet viste gradestokken over 20 Celsius!!
Og nå som sommeren nærmer seg(de sier faktisk det på radioen, selv om vi har hatt det stabilt på over 30 celsius lenge), er det bare å venne seg til høy luftfuktighet og høye temperaturer. Det er ikke uvanlig at temperaturen er over 40 celsius flere dager i strekk. Og med høy luftfuktighet, kan det kjennes som nærmere 50. Da er det godt man har AC og basseng. En ting vi syns er litt rart her, er at de har det så veldig kaldt innendørs. Hvis vi skal være lenge på et kjøpesenter eller kino, må vi helst ta med jakke for ikke å fryse ihjel.

Ingen kommentarer: