torsdag 5. mars 2009

Schooltrip to San Antonio??

Denne uken kom Andreas hjem med ark fra skolen om at 7. trinn skal på skoletur til San Antonio. Kjempemoro og for en fantastisk tur tenkte vi, og Andreas har veldig lyst til å dra. I skrivet fra skolen sto det litt om hvor de skulle, men mest om møtet foreldre og barn skal ha i forkant av turen. Og selvfølgelig sto det også hvor mye turen vil koste, $350. Dette skjønner vi jo er tur for de som har råd til det, og greie som vi er sier vi at selvfølgelig skal gutten få dra på tur om han vil. Det er i forbindelse med faget Texas history at de skal dra på tur til San Antonio og bl.a få oppleve Alamo.

Glad og fornøyd stiller jeg opp på informasjonsmøte sammen med kanskje 100-150 andre foreldre og elever. Etterhvert som informasjon blir delt ut skriftlig og muntlig skjønner jeg fort at dette ikke akkurat er leirskole som vi er vant til. Det skjønte jeg jo med en gang, men bare hør her: For å kunne bli med på turen må de ha et snitt på 75 eller mer(100 er toppkarakter, 60 er ståkarakter) i alle fag, de må ikke ha ordensproblemer eller anmerkinger, samt at et helt hefte med skjemaer må fylles ut. Og det viktigste: de må ha $350!!

Vel, so far so good, disse kriteriene skulle vi da saktens klare å fylle. Andreas har jobbet veldig bra, og selv om han henger etter alle de andre i de fleste fag, har han klart å få ganske bra karakterer. Og oppførselen er også i boks, i løpet av alle skoleår, har han enda ikke fått anmerkninger. Og pengene skal vi da sktens klare å hoste opp, ikek noe finanskrise her i gården nei....

Da gjenstår den siste og viktigste biten: De er 450 elever og det er 100 elever som får lov til å være med. Så da har de lagt opp til et lotteri med de utroligste regler. De som har vært på informasjonsmøtene har skrevet seg opp på en liste. Denne listen skal de bruke til å sjekke om elevene har karakterer og oppførsel i orden. De som blir godkjent på denne listen får lov til å komme på skolen neste torsdag melom 1800 og 1900 og trekke en lapp. Dersom man trekker en lapp med nummer fra 1 - 100 er man sikret å få være med på tur. De som er så uheldige å trekke en lapp med 101 - 150 eller blanke lapper, vil bli satt opp på venteliste. Og her vil man bli satt opp på venteliste i den rekkefølgen man trakk lapp. De som er sikra å få være med, må nå sørge for å betale turen(cash eller moneyorder) innen fristen som er ca to uker etter trekningen. 

Jeg glemte forresten å si at denne blekka med skjemaer må også fylles ut før man kan trekke lapp. Dersom alt ikke er fylt ut, eller noe mangler, får man ikke være med på trekningen. Disse skjemaene innholder alt fra tillatelse fra foreldre til å være med på tur, oppførselskontrakt, medisinske spørsmål, helseforsikring osv. Et av skjemaene må vi i tillegg ha vitneunderskrift.  

Dersom man nå er så heldig/uheldig at man står på venteliste, vil man få beskjed dersom noen av de som er blant de første 100 trekker seg.  Det skal også nevnes at dersom noen har dårlig råd, vil de ha muligheten til at barnet skriver en historie som de vil bli bedømt for, og er den god nok, vil skolen dekke 50% av summen, et såkalt scolarship. 

Vel, da er det bare å håpe på flaks i trekningen eler vente i spenning på om noen trekker seg. 

Det ble selvfølgelig fortalt litt om hva som skal skal skje på turen, og det er fin tur de får. I løpet av fire dager, vil de få med seg Alamo, flere museer, Blazer Tag(spill og diverse underholdning), en baseballkamp og flere sightseeingturer inne og ute. De vil overnatte på et ganske bra hotell,  og her kommer en av de tingene jeg nesten måtte le litt av: For å sjekke at de holder seg inne på rommet om natta, vil de ha en tape på hver dør som de vil sjekke om den er brutt hver morgen. Og for å ivareta sikkerheten, vil rektor leie en stor suburban som han kan kjøre hele tiden og parkere nærmest mulig der de til enhver tid oppholder seg. Hvis det skulle oppstå uhell, så noen må på sykehus, vil de kunne få vedkommende hurtigst mulig dit.

Andreas syns godt en av oss kan være med og dersom jeg får lov, så gjør jeg gjerne det. Må jo bare benytte meg, sålenge gutten vil ha meg med. De skal visst ha med foreldre som skal passe på disse her, men det vil vi få beskjed om senere hvordan uttrekning det er der. Håper det blir litt enklere enn med ungene....vel fortsettelse følger så snart vi vet mer.... 

Ingen kommentarer: