mandag 9. februar 2009

Harlem Globetrotters og litt spenning i hverdagen

Den siste uken har vi nesten hatt litt for mye spenning i hverdagen. Forrige lørdag var det en bil i en av garasjene her på San Brisas som begynte å brenne. Bilen og alt i garasjen var helt utbrent, men heldigvis var det ingen som ble skadet. Og heldigvis var det kun garasjen og det som var i garasjen som ble skadet. Vi fikk i alle fall bevist at garasjene er skikkelig brannsikre. Det var ikke en gang brannlukt inne i leiligheten, og det er ganske godt å vite at garasjen er trygg når den ligger så tett inntil huset, og med bare en tynn dør mellom garasje og kjøkken.

Senere i uka, da Andreas og jeg skulle kjøre hjem etter fotballtrening skjedde det igjen. Vi sto i kø ut fra parkeringsplassen, og plutselig kommer en dame løpende bort til bilen foran oss og roper at bilen hennes har tatt fyr. Vi kom oss heldigvis fort unna, og fikk hjulpet damen i bilen som var helt utafor, forståelig nok. Det brant under bilen hennes, heldigvis klarte noen å slukke brannen ganske fort. Og politi og brannbiler kom ganske fort.

Ikke nok med det, dagen etter da Andreas og jeg hadde vært innom en sportsbutikk for å kjøpe nye fotballsko(joda, gutten vokser skikkelig nå...), skjedde det igjen. Ikke brann denne gangen, men da vi kom ut av butikken sto det en krasjet bil bare et lite stykke unna bilen vår. Den hadde krasjet i en annen bil og brast gjennom hekken og inn mot parkeringsplassen. Heldigvis ingen personskader, men ikke moro å tenke på at bilen kunne ha truffet bilen vår der den sto. Godt det går bra, og nå regner vi med at vi har fått nok av den type spenning for en stund.

Andreas begynte på fotballtrening forrige uke, og det virker som en bra trener og noen flotte gutter han trener sammen med. Treneren(meksikanske Otto!!) har som motto at gutta skal ha det moro, så dette lover bra. Har hørt fra andre at det fins fotballklubber her som har proffe trenere fra bl.a. England. Og sånne ambisjoner har ikke vi.

Ellen begynner trening denne uka, så nå er det bare fyre i gang bilen enda noen flere ganger i løpet av dagen. Det tar ca 20 minutt å kjøre dit, og vi er nok ikke så heldige at de kommer til å ha trening på de samme tidene. I tillegg til fotballtrening to ganger i uka, satser de på en fotballkamp hver lørdag eller søndag. Så nå er vi snart tilbake til den hektiske hverdagen vi er vant til. Med unntak av at nå kan mor i huset gjøre alt husarbeid og sin egen trening før de andre kommer hjem, sånn at når mann og barn er hjemme slipper de å tenke på sånne kjedelig ting. Uff, de kommer til å bli skikkelig bortskjemt innen vi er tilbake i Bringebærlia.

Lørdag fikk vi med oss Harlem Globetrotters, kjempemoro og gøyalt, og de var utrolig flinke. For de som ikke har fått det med seg: Harlem Globetrotters ble startet i Chicago i 1926 som et basketlag som skulle ha oppvisning med en blanding av det sportslige og komedie. De tok navnet Harlem siden laget stort sett besto av svarte spillere. Var spesielt gøy var det for Per som hadde vært på en oppvisning med disse her når han var liten. Han syns forresten at det ikke var det samme i dag, men her kan det nok være den selektive hukommelsen som har slått til.

Her en liten smakebit:


Ingen kommentarer: