søndag 15. februar 2009

Babyshower, fotballtrening og rekefest

Denne siste uken har det gått i ett med kjøring til fotballtreninger og kamper. Dog så ble det det litt mindre kjøring, siden Andreas skadet foten sin i gymmen på skolen. Ikke noe alvorlig, men det tok noen dager før han klarte å gå skikkelig på den igjen. Og fredagen ble han syk igjen, med snufsete og tett nese. Så debutkampen må utsettes til neste lørdag. Ellen hadde sin første fotballkamp lørdag. Opp klokken 0630 med kampstart 0800, var det mange trøtte barn og foreldre på banen. Men moro var det, spesielt siden laget kun hadde hatt en trening. Selv om de spilte mot et lag med mer erfaring, hadde de faktisk en stor framgang bare i løpet av kamptiden. Resultatet ble 1-5, og med de fem første målene mot seg i første omgang, hadde de en flott andre omgang der de virkelig fikk vist hva de kan. Gleder meg til neste kamp allerede.

Mandag hadde vi kombinert babyshower/avskjedsparty for Maya. De reiser hjem til Norge denne uken dessverre. De hadde lyst til å være lenger, men arbeidsgiver ville ha de hjem til Norge igjen. En ekte ameriansk babyshower inneholder mye god mat, bleiekake(en imitert kake laget av bleier og pyntet med smukker og diverse små babyting) og selvfølgelig masse gaver til babyen. 

Onsdag hadde jeg avtalt lunsj med Cecilie, og fikk erfart at man ikke skal stole på alt man finner på internett. Jeg skulle finne adressen til lunsjstedet og gikk inn på hjemmesiden, klipte og limte inn adressen som kom opp og sendte den til Cecilie. Onsdag klokken elleve satt vi utenfor hver vår Panera Bread og lurte på hvofor den andre var så sein. Etter litt forklaring og sjekking, fant vi endelig ut hvor den andre var. Cecilies gsp hadde sendt henne mye lenger sør enn det jeg hadde tenkt. Utrolig nok står det riktig adresse på internet, og gps´n gjorde bare det den hadde fått beskjed om. Litt forsinket fikk vi oss en god latter og en litt kortere lunsj på et helt annet sted en planlagt. 

Forrige søndag hadde vi også våre første middagsgjesten her på San Brisas. Cecilie, hennes mann Leif Andre og deres to barn(Valentin - 3 år og Stella Cecilie - 8 år). Ellen og Stella Cecilie leker fint sammen og de fikk seg også en tur i boblebassenget. Andreas lekte litt med Valentin, selv om han er mye mindre.   

Valetinsdagen er en stor begivenheten i USA, og fredag var det tid for å ta med valentinkort og godteri på skolen. Ellen hadde laget kort til alle i klassen pluss noen av lærerne, og hadde posen full tilbake med godteri og valentinskort. På skolen til Andreas er det vanlig å gi til venner, men ikke hele klassen. Og på skolen til Andreas solgte de blomster som elevene kunne kjøpe. Andreas hadde med en av disse hjem til sin mor, gjett om mor smeltet og ble rørt. Til og med far i huset falt for fristelsen å kjøpe blomster. Det må her nevnes at han ble tipset av sin sønn!!  

Fredag hadde vi meldt oss på den årlige rekefesten på sjømannkirka. Etter nesten 1 1/2 time var vi endelig framme(lang tur, men også litt kø og feilkjøring). Tradisjon tro var det reker, loff, majones og alt man trenger til et godt rekemåltid. Hyggelig å bli kjent med de som jobber der og flere andre norske som bor i Houston. På sjømannskirka har de også en liten norsk butikk med diverse norske varer man kan savne når man er langt hjemmefra. Ungene fikk norsk sjokolade, noe de var veldig førnøyd med. Og mor fant vaniljesukker, noe som ikke er like lett å finne her. Andreas ble invitert til å være med i en ungdomsklubb som sjømannskirka organiserer en gang i måneden. De har det hjemme hos hverandre og siden de fleste bor vest for Houston, blir det ikke langt å kjøre heller.  
Kirka forfra
Sjømannkirka var tradisjonelt et samlingssted for sjømenn, men nå like mye et samlingsted forulike grupper nordmenn i utlendighet. De har i tillegg til de de vanlige kirketjenestene, mange andre tilbud som barnekor, ungdomstreff, fotballtrening, lørdagsgrøt og mye annet; http://www.sjomannskirken.no/hoved.aspx?m=1615

De siste eskene med bøker har vi også endelig fått pakket ut. Ikea fikk et etterlengtet besøk av familien Sollie, bokhyller ble kjøpt inn i tillegg til noen andre småting. I tillegg ble det pølse i brød til 50 cent pr stk ikke like god som den på Billigstad, men....


1 kommentar:

Anonym sa...

Hei! Hipp hurra og gratulerer med dagen Reidun!!! Spennende å høre hvordan dere har det! Kan du sende meg en mailadresse? Hilsen Bente