tirsdag 20. januar 2009

Hverdag??

Nå har vi såvidt begynt å føle litt på hvordan hverdagen er her borte. Vel, ikke helt, men litt i alle fall. Ellen og Andreas er inne i sin tredje uke på skolen, og det går mye bedre for de begge nå. Spesielt Andreas ser ut til trives mye bedre nå. Han er flink til å gjøre ferdig de tingene han skal gjøre på skolen, så han kommer hjem uten hjemmelekse de fleste dagene. Litt frustrerende for mor og far, siden det er vanskelig å følge med på hva de driver med. Satser på at det blir mer informasjon fra lærerne etterhvert. Ellen sliter litt enda, men det det går mye bedre for henne også. De har dessverre mange tester her og særlig mange på denne tiden. Ellen har hatt tester nesten hver dag. Hun må gjennom en del tester for å se hvilket nivå hun ligger på, i tillegg må hun ta alle de andre testene de andre elevene har også. Litt uvant for vesle jenta vår som er vant til en liten test i uka, og der har hun nesten alltid alt riktig. I tillegg er det lange dager og nesten ikke friminutt. Det går heldigvis bedre og bedre dag for dag....

Vi venter fremdeles på flyttelasset, de lover at det skal være her neste uke, forhåpentligvis mandag!! Vi klarer oss bra, men savnet etter en ordentlig seng begynner å melde seg. Og mange andre småting som hullemaskin, stiftemaskin, sykler, oppslagsverk ol. Vi har hatt flere turer til IKEA, rommet til Ellen begynner å bli fylt med møbler og Andreas har fått sin egen store seng på rommet sitt. Bil nr 2 er også innkjøpt, det ble en sjuseter Toyota Sienna. Utrolig god å kjøre og plass til både mange personer og ting. Hadde vi bare kunnet ta den med hjem....Per sjekker for øyeblikket om ptcruiseren kan tas med hjem og til hvilken pris. Dersom den er gokjent i Norge og avgiftene ikke blir avskrekkende høye, kan det se ut som gutta i huset har fått seg "pimpeprosjekt". Gøy med noe gutta kan gjøre felles nå som vi endelig vil ha litt mer tid til hverandre.

Selv om flyttelasset ikke har kommet, har vi i alle fall pcér og internett. Som utvandret nordboer er det fantastisk å vite at man har tilgang til venner og familie, nyheter og norske tvprogram på skype og mail. Jeg har tom fått med meg de siste episodene av Berlinerpoplene.

Etter noen uker med sykdom fram og tilbake hos barna, ble de endelig erklært friske denne helgen. Endelig kunne vi finne på noe annet enn småturer til butikken. Det ble dagsutflukt til Brazo Bend alligator park. Her er alligatorene i det fri, men vi mennesker må bare passe på å ikke komme for nær. Vi så ikke så mange, det var nok for for kaldt for de nå. Men noen små alligatorer fikk vi øye på i vannet. Og inne i et lite museum fikk vi se og klappe en babyalligator på fem måneder. Nå skjønner jeg hvorfor skinnet er så populært. Vi fikk også oppleve nærkontakt med en liten slange. Liten og søt, syntes Ellen. Tross slangefrykt, måtte jeg bare prøve å ta på den. Kan ikke vise mine barn at jeg så pysete. Utrolig myk og kald var den.

Og så noen bilder:







Barna er endelig meldt på et fotballag også, nå gjenstår det å finne et sted de kan svømme inne før varmen setter i gang og bassenget her er varmt nok. De trenger å komme med på noen aktiviteter, både for å få trent litt og å bli kjent med noen andre barn.

Ingen kommentarer: