onsdag 28. januar 2009

Flyttelasset er på plass!!



Ikke så mye nytt å raportere om nå. Men litt har da skjedd. Vi prøver å bli litt kjent i området og forrige helg var det "forbidden garden" i Katy(et område rett vest for Houston) som skulle utforskes. The forbidden garden ble laget her i Texas av en utflyttet kineser som ville at hans barn og andre skulle få oppleve og se hvordan den opprinnelige forbudte by i Kina ser ut. I tillegg har de laget en kopi av alle 7000 soldatene, riktignok i 1/3 av den opprinnelige størrelsen, som ble funnet på gravstedet til keiser Qin i 1974. Keiser Qin var den første keiseren i Kina, ca 300 år før Kristus. Han fikk laget disse terracottasoldatene for å beskytte ham etter hans død. Kopien av den forbudte by er i 1/20 størrelse av den orginale. Ganske fascinerende å se, og et godt alternativ til den orginale. Ganske utrolig og nesten helt utenkelig å tenke på all jobben som har blitt utført for å bygge noe sånt. Og da mener jeg selvfølgelig den i Kina.


Ellen og Andreas          Per lever farlig    


Noen av soldatene



Flere soldater Litt av den forbudte by i miniatyr.


Guiden viser fram kinesiske damesko, uff, så små!!

Her var blomstringen i full gang!!


Andreas fikk sin første innbydelse til bursdag forrige helg. Han var invitert til en rulleskøytebursdag, noe som virkelig falt i smak. Andreas har aldri stått på rulleskøyter før, men det frister til gjentakelse. Og her som det er fint å bruke rulleskøyter, ser det ut som gutten bare må få skaffet seg sine egne. Og denne helgen var både Ellen og Andreas invitert i ny bursdag, på samme sted. Håper bare ikke det er mange foreldre som står på rulleskøyter her. Vi har sette noen voksne som har vært ute på waveboard, og det er i alle fall ikke noe for oss som er over førti og får høydeskrekk bare vi står oppå noe sånt. Tror nok jeg holder meg til sykkelen foreløpig.

Flyttelasset er endelig kommet også, julekveld og bursdag på en gang. Noe av det vi hadde pakket ned, hadde vi nesten glemt vi hadde tatt med. Andre ting var utrolig deilig å få i hus, spesielt godt var det å få senga på plass. Sovesofa er helt greit, men ikke så veldig lenge. Syklene er også utprøvd og alle har overlevd sjøreisa over dammen. Det var dessverre noen få skader på noen av tingene. Det værste og mest unødvendig var bordet som flyttefolkene hadde tråkka på og laget skikkelige fotmerker. Heldigvis har vi en del å gå på når det gjelder sliping, men utrolig sløvt gjort. Og to lamper Per har fått av sin bestemor, har de ikke klart å pakke skikkelig, så der er det skalet av maling på skjermene. Håper vi finner samme farge, ev. noen som kan restaurere. Ellers var det bare en knust kopp, en ødelagt kurvstol fra ikea, en spisestuestol, pc bordet og en plastkurv. Heldigvis ting som går an å erstatte. Så får vi se etterhvert hvor god forsikringen er.  Andreas og Ellen var selvfølgelig glad for å få tingene sine på plass.

Lørdag tok vi sjansen på å oppleve skikkelig amerikansk kultur: vi dro på Monsterjam, et helt utrolig fyrverkeri av et show med bråkete store og små biler som hoppet, snurret, bråket og kjørte fort. Alle måtte på med hørselvern, men moro var det. Kjempegøy å ha sett en gang, men ikke noe som blir noe fast vane for familien å tilbringe lørdagskveldene på.

Ingen kommentarer: