tirsdag 14. oktober 2014

Hawaii - Kauai

Neste stopp Kauai, enda en uke med sol, sommer, avslapning og opplevelser. Siden vi bodde på nordsiden sist, ville vi prøve oss på sørsida denne gangen. Strendene er visstnok bedre på nordsiden, men været er mer stabilt på denne siden. Etter å ha klart å rote med den første overnattings bestillingen, var det ikke mange igjen å velge mellom av det vi ville ha til samme pris. Vi endte opp med et hus ikke langt fra stranden, litt dyrere enn vi hadde tenkt, men huset var stort og i tipp topp stand.Huset hadde ikke AC, men var bygget sånn at man ikke skulle ha behov for det, og det stemte. 


Soverom 1

Soverom 2

Soverom 3

Ellen koser seg i stua
Andreas sjekker ut kjøkkendelen
Ser litt av havet fra balkongen
Ut på tur...

Nei, det er ingen av oss

En av mange fine strender

Det ble ikke mange utfluktene på Kauai, men en av de ble en kaffeplantasje der vi fikk smake på mange ulike kaffetyper og se litt hvordan de dyrket kaffeplantene.




Langt til alle steder herfra

Kaffeplanter på rekke og rad

Kaffebønner

Captain James Cook var den første europeer på Hawaii i 1778, han kalte øyene for Sandwich Islands, oppkalt etter jarlen av Sandwich. Cook ble drept på Hawaii året etter av de innfødte.

James Cook i Waimea

Lokalbefolkningen

En av to svaiende broer vi fant

Ikke alle som bor like fint til

Den andre svaiende broen 

Flotte farger i jorda

Kauai har mange flotte tursteder og vi prøvde ut noen små ruter og en som vi trodde var liten, men som viste seg å være lenger enn det vi trodde. Vi visste det var mange steder som hadde stier der man helst skulle bruke gamle sko som man kanskje måtte kaste etter turen. Vi satset på en av disse, men heldigvis kunne både sko og legger vaskes rene etterpå. Turen gikk gjennom ulike skogholt og endte høyt oppe med flott utsikt.

Ut på tur

Store trær

Man blir litt liten her

Noen lokalfødte som hadde vært i Å i Lofoten

Flotte fosser overalt

og fin utsikt

Per prøver å bli kjent med de innfødte

Halvveis til toppen

Noen som har bommet litt med teksten i dag

Og der var vi på toppen

med kvikklunsj som belønning

En av de mange ulike skogene vi gikk gjennom

Bambusbusk

Litt møkkete sko

Nei, det er fremdeles ikke noen av oss

Som alltid en flott solnedgang

En av de tingene man bare MÅ gjøre på Hawaii er en Luau, en Hawaiisk fest med mye mat etterfulgt av lokal underholdning. Vi dro på en som var arrangert i en stor botanisk hage drevet av familien Smith. De serverte tradisjonell kalua gris grillet i jorda, i tillegg til mange andre smakfulle retter. Før middagen var det åpen bar, salgsboder og man kunne se seg om på gården. Etter middagen var det tradisjonell underholdning med dans, musikk og den spesielle ilddansen mange forbinder med Hawaii. En utrolig flott opplevelse.

Jentene får blomsterkrans mens gutta får av skjell

Det blåses til start


Grisen er klar etter en dag i jorda






Hønene fant vi overalt, ute og inne


Etter anbefaling prøvde vi en enkel middag her, kjempegodt var det

Vi ville gjerne prøve ziplining og meldte oss på en kombinert tur som inneholdt både kajak, gåtur og zipline, en flott kombinasjon der vi fikk sett og opplevd mye. Etter en halvtimes kjøretur med guide og ndre deltakere der målet var å bli litt kjent hverandre, bar det ut på elvefloden i hver vår dobbel kajak. Vi fikk mye informasjon fra guiden som hadde vokst opp på fastlandet, funnet seg en kjæreste fra Hawaii, flyttet til Las Vegas, men som etter sitt første besøk på Hawaii lurte på hva i all verden de gjoder der når de hadee muligheten til å skape seg et godt liv på Hawaii. Skjønte henne veldig godt etter å opplevd begge stedene.

Vi padlet bl.a. forbi steder der Harrison Ford kommer løpende fra jungelen med illsinte innfødte etter seg, slenger seg i et tau, lander midt i elven, blir plukket opp av sjøflyet og kommer seg nok en gang unna skumle farer. Senere fikk vi selv prøve å slenge oss uti en liten kulp litt lenger unna.

Etter kajakturen gikk vi et lite stykke gjennom jungelen og guiden fortalte om de mange ulike plantene og hvordan de fremdeles brukte mange av de til både smakssetning i mat, mot sykdommer og til velvære. En av de vi brukte flittig var en plante som het awapuhi, ved å presse ut saften hadde vi en håndfull balsam til hver gang vi trengte det. Paul Mitchell dyrker disse og bruker det i sine hår og hud produkter.



Hvor er Indiana Jones


Guiden viser og forklarer

Andreas er førstemann uti

Awapuhi kuahiwi

Store paraplytrær som ble innført bare for noen år siden, de har nesten
 tatt over mange steder og skygger for andre planter som trenger sol.

Etter en god lunsj var det på tide med dagens høydepunkt; ziplining. Etter å fått på alt utstyret og fått innføring i sikkerheten, var første skritt en tur over en litt ustødig bro. Denne gåturen gjør visst kroppen klar for å være litt i ubalanse, så da var det bare å sette utfor den første turen. Wooiiii, det var kjempegøy og vi gledet oss allerede til den neste som skulle være litt lenger og vi ble sendt ut to og to i gangen. Wooiiiiii, enda bedre enn den første. Siste zip var en enkel, liten line der vi slapp oss uti en kulp, moro denne også.

Andreas er klar

Ellen finner balansen

The Sollies

Her skal vi sendes utfor

Siste zip med et digert plask

På tur igjen gjennom jungelen


Siste etappe blir i denne tilbake til bussen

Vi fant oss en favorittstrand denne gangen også, ikke langt unna der vi bodde. Der var det store bølger så vi fikk prøvd oss på boogie board igjen også, i tillegg til at det var fantastiske forhold for snorkling. Flere gangen så vi også de store sjøskilpaddene, både under vann og duppende rett utendor stranden. Nok en gang en fantastisk ferie og et kjærkomment avbrudd i all pakking, flytting, collegeforberedelser, bilsalg, bilkjøp, veterinærbesøk, collegebesøk osv.

Andreas med boogieboard

To grønne sjøskilpadder





Mange advarsler overalt, her er det best å være forsiktig
Endelig hjemme og vi har vært dypt savnet

Ingen kommentarer: