tirsdag 6. august 2013

Påske i New York

Påsken i USA har bare en fridag, men siden noen venner fra Norge skulle til New York City i påsken, hev vi oss rundt og bestilte tur. Andreas vil helst ikke ta fri fra skolen og ville aller helst ikke være med heller, så da dro vi etter skolen torsdag og fikk noen fine, kalde dager i NYC. 

Gjengen fra Norge hadde allerede vært der en uke og hadde shoppet og sett en god del allerede. Siden vi har vært der før, var det ikke så mange sightseeingting vi "måtte" dra til. Ellis Island var dessverre fremdeles stengt etter Sandy sine herjinger. Ingen av oss hadde vært på Top of the Rock så da dro hele gjengen dit. Litt kø, men vel verdt tiden for den flotte utsikten. Vi prøvde oss på et besøk i FN bygningen, men der var det selvfølgelig stengt siden det var langfredag. NYC er en by det er mye man kan se bare ved å gå i gatene, og det gjorde vi også. Mye fin påskepynt, interessante folk å se på, Times Square og ikke minst Central Park.

De norske dro lørdagen, så da bestilte vi billetter til Rock of Ages på Broadway for Ellen og meg, men gutta dro på standup comedy show. Imponerende forestillinger begge to. Tidligere på dagen var vi bl.a. innom Theodore Roosevelt museet, interessant og dermed fikk Andreas gjort ferdig extra credit oppgaven i historie. Søndagen før vi dro, hadde det begynt å varmes litt så da nøyde vi oss med en gåtur i parken. 



Litt påskestemning i NYC

Ved ice rinken, ingen som ville gå på skøyter.

Utsikt fra Top of the Rock

Frihetsgudinnen i det fjerne

Empire State Building, look out!!

Hele familien på Rockefeller

FN bygningen som dessverre var stengt

Kaldt for de lokale også

Grand Central Station

Mange som vil bli tatt bilde med tegneseriefigurene

Times Square

Litt roligere i Central Park

Vårblomstene var såvidt begynt å komme

Og en pølse må man jo ha

LOVE i NYC

Denne bare øker og øker

China

Spidermann bygget

Fugl laget av megaspiker med rose i nebbet. Hmmm...

Theodore Roosevelts fødested

Parkering i høyden

Istid



Mange gule drosjer


Fra M&M butikken

Utrolig bra show

Sånn kan man også reklamere

Farvel NYC, for nå.



Ingen kommentarer: