tirsdag 25. januar 2011

Alta - Utah

To uker etter jul dro vi til Alta i Utah for å stå på ski sammen med tre andre norske familier som bor i Houston området. Etter å ha gått mye på langrenn i juleferien, var vi klar for noen dager i slalombakken.

Første dagen i bakken var helt fantastisk med overskyet vær, sola prøvde noen ganger å stikke gjennom skylaget, men klarte det ikke helt. Det var noen minusgrader og perfekte forhold på perfekt snø. Ellen ble meldt på skiskole de to første dagene, mens Andreas, Per og jeg tok et par timer med instruktør. Vel verdt både pengene og tiden. Skilærer Bob så ut til å være rundt 65 år, men der han danset nedover bakkene, så han ut som en unggutt. Han var flink til å forklare oss hva vi gjorde feil og hvordan og hvorfor vi skulle gjøre de forskjellige tingene. Greit med litt repetisjon og veldig bra for å ta bort de feilene vi har gjort hittil. Resten av tiden i bakken ble brukt til å øve på ferdighetene og vi ble alle bedre og bedre.

Ellen ble oppgradert hver dag og siste dagen da vi hadde formiddagen på ski før avreise, var det en jente med mer selvtillit, mer fart og større kunnskaper som suste ned bakkene. Den største gleden var dog at hun syns det var moro og hadde fått stort utbytte av skiskolen.

Kveldene tilbrakte vi sammen rundt middagsbordet og foran peisen med kortspill og mye trivlig prat. Med tilsammen 11 barn i alderen 6-15 år, ble det mye lek, spilling og prat på de også. Hotellet hadde biljard og bordtennis som ble flittig brukt av store og små. Og med så mye frisk luft og aktivitet hele dagen, ble det tidlige kvelder på alle sammen.

Søndagen var det ikke like bra i bakken som dagen før. Utpå ettermiddagen begynte det å regne, så klær og utstyr fikk vi virkelig testet ut. Det er ikke normalt at det regner i januar i Alta, totalt kom det ca 500 mm i form av regn bare denne dagen. Her som de er vant til 500 inches(1270 cm) med snø i snitt hvert år. Men vi som er vant til både påskeslush og isete bakker, var veldig fornøyd likevel. Og da det ikke slo til med regn på mandagen, var vi kjempefornøyd med å få noen timer i bakken før avreise.


På vei opp heisen

Andreas gleder seg til å teste ut nye kunnskaper

Masse snø!!

Litt kaldt var det

Jentene klar for nedfart.

Pingpong og biljard i kjelleren

Ellen og Pappa er klar

Godt innpakket og klar til ny tur


Majestetiske fjell

Alta var opprinnelig et gruveområde, men etter en storbrann og litt senere et stort ras på slutten av 1800-talet, var det ikke mye gruvedrift igjen. Alf Engen ble ansatt for bygge ut området med skiheiser. Alf Engen emigrerte til USA som 20-åring og vant flere internasjonale renn. Han har også fått æren for å ha utviklet teknikken med puddersnøkjøring. I tillegg har han også hjulpet til med å bygge ut et trettitalls andre skiområder vest i USA.

Alta skianlegg har som et av tre områder forbud mot snowboard i bakkene. Alta ligger 2600 moh, mens toppen av anlegget ligger på 3216 moh.

Hotellet vi lå på het Goldminer´s Daughter, det lå rett ved bakken og det var luksus å bare ta på skia rett utenfor også var vi i gang: http://www.skigmd.com/

Ingen kommentarer: