mandag 13. april 2009

Corpus Christi

I år har vi brutt nesten alle påsketradisjonen vi har innarbeid de siste 10-15 årene. Nesten hvert år har vi brukt påskeferien til skiferie på Strandafjellet. Men i år ble det ingen kvikk-lunsj, appelsin, ski på beina eller topptur. Eneste tradisjonen vi klarte å holde på var påskeeggjakt. Vi rakk akurat å være med på San Brisas sin påskeeggjakt torsdag før vi dro til Corpus Christi. Rett etter at ungene var ferdig på skolen(ingen skolefri på skjærtorsdag her nei), var det å finne fram påskekurver og ut og leite etter egg på den lille golfbanen vi har her. En hel haug med unger ble sluppet løs samtidig for å finne disse små plasteggene med godteri inni. Dessverre for de minste barna og de som ikke var så raske, ble det noe urettferdig. De raskeste fant selvfølgelig de fleste, og for noen av de små var det nesten hjerteskjærende å se hvor lei seg de ble. En liten gutt fikk til og med egget han akkurat skulle til å ta, snappet bort av en annen mamma som ga egget til sitt barn. Ikke akkurat lett å være liten da nei. De fleste hadde det moro lell.



Påskeeggjakt på golfbanen

Etter litt godterispising(Ellen og Andreas fant ikke mange de heller, de sto for langt bak i køen før de sluppet løs), bar det av gårde til Corpus Christi. Utrolig passende siden det er påske. Det tar ca fire timer å kjøre nedover dit. Rett utenfor Corpus Christi har de noen flotte, lange sandøyer som går langs kysten. Padre Island er den største og strekker seg helt ned til grensa mot Mexico. Rett nord for Padre Island ligger Mustang Island, det var der vi overnatta.

Fredagen tilbrakte vi på badestranda med lettere overskyet vær, men du verden så deilig med litt strandliv. Både store og små storkoste seg i bølgene. Bare noen få meter fra strandkanten så vi innimellom fisker som hoppet og svømte rundt beina våres. Den største vi så måtte være nesten 30 cm lang(nei, det er helt sant, og fisken har heller ikke vokst i fantasien siden vi så den). Ellen syntes det var litt skummelt, så etterhvert ble det sandslottbygging i steden for.



Deilig i havet.



Førstemann gravd ned....

Lørdagen var det kaldt og overskya så vi brukte dagen til litt sightseeing langs Padre Island og dro inn til Corpus Christi. Der endte vi opp på byens akvarium. Rett før vi kom til til akvariet fikk vi nok en gang se hva som kan skje når folk kjører for fort. Rett foran oss var det en som hadde det veldig travelt med å komme forbi med en annen bil, og det gikk ikke så bra. Bilene dunka såvidt inn i hverandre, og den travle sjåføren og bilen hans spant rundt på motorveien. Heldigvis gikk det bra, ingen personskader og ingen andre biler var involvert.


Andreas jakter på småfuglene.


Pelikan

Vi brukte noen timer i akvariet og fikk se barracuda, hai, delfiner, skilpadder, oter, mange karibiske fisker, de hadde også en flott avdeling med fisker og andre vanndyr fra amazonas. På vei tilbake til hotellet var vi også så heldige å se delfiner i havet. Vi så flere flokker og noen av delfinene hoppet og spratt foran baugen på et frakteskip.



En av delfinene vi så.



Tid for litt lek....

Søndagen fikk vi også noen timer på badestranda før vi dro hjem. Solen skinte fra en skyfri himmel, og med litt vind gjorde det ingenting at temperaturen gikk over 30℃. Vi fikk både badet, solt oss og bygd nye sandslott.


Det ble også gjort innkjøp av nye kjæledyr til unga. Vel, ikke så mye til å kjæle med, men de kjøpte seg hver sin eremittkreps. En liten plastboks, noen skjell, litt mat og et par eremittkreps så var vi der igjen. Damen i butikken fortalte masse om hvordan man skulle behandle de og hvor ofte man skulle bytte skjell osv. Her er det ungene som skal ta ansvar og med en gang etter at vi kom hjem, satte de seg ned og laget arbeidsliste. Dessverre kan det se ut som om i alle fall den ene har dødd. Andreas har vært helt fortvilet de siste dagene siden eremittkrepsen ikke har beveget seg, den bare henger utenfor skallet sitt. Og Ellen sin er det heller ikke mye liv i, men den holder seg inni skallet så da får vi se den litt an en stund. De kan visst legge seg til og se ut som om de er død innimellom, men plutselig så er det liv i de igjen. Ser nok ut som om vi må en tur tur innom dyrebutikken for å få erstatta den som garantert er død.



Gode venner:)


Tilbake i Houston lå det en pakke og venta på oss fra mormor; der var det bl.a. kvikk-lunsj, endelig litt smak av påske, selv om det hverken ble toppturer eller fisketurer som vi også pleier å få med oss i morfar sin båt i påska.

Ingen kommentarer: