onsdag 31. desember 2008

Endelig framme

Da er endelig hele familien på plass i Houston. Flyturen gikk utrolig greit. Selv med trange seter, har knærne til Per overlevd. Vi andre i familien har bare problemer med å sitte stille så lenge av gangen, men vi klarte det også.

Litt oppdatering på julefeiringen for oss i år: Etter at alle tannlege, lege og sånne kjedelige ting var unnagjort, dro vi til Stranda og mormor og morfar på lillejulaften. Endelig noen få dager der vi slapp å tenke på pakking og rydding. Det ble i steden for to deilige dager med mye julemat og godt selskap. Julaften ble feiret hos min søster og vi var samla hele gjengen, bortsett fra Daniel som dro til Gran Canaria julaften. Vi rakk heldigvis å være sammen med han noen timer lillejulaften og Andreas fikk være hos han til han dro på formiddagen julaften. Dagen etter gjentok vi det samme med hele sulamitten hjemme hos mormor og morfar. Det gjorde utrolig godt for alle at vi fikk være så mye sammen nesten hele familien. Det skjer jo ikke så ofte, derfor er det desto hyggeligere når vi først får det til. Vi fikk også vært litt sammen med noen søskenbarn som tok seg tid til å stikke innom, hyggelig.

Det ble heldigvis mange små gaver i tillegg til noen bøker vi hadde ønsker oss til jul. Utrolig nok fikk vi plass til alt i alle kofferter. Per og jeg dro ned igjen til Son 2.juledag, mens barna ble igjen og fikk feira litt mer jul. Det ble tre dager med intens pakking og rydding og litt mer sosialisering før avreisen. Vi fikk med oss lunsj på Oliven samt to gode middager (dansk and og lutefisk). Den siste ryddingen og pakkingen gikk seint, men egentlig ganske greit. Mandag ettermiddag sto vi utenfor huset med seks kofferter som skulle inn i en liten mazda 626 som allerede hadde 4 sommerdekk bak i bilen. Utrolig nok fikk vi(dvs Per) plass til alt. Den vanligvis så optimistiske Reidun trodde ikke det skulle gå, men alt fikk plass. Så med seks kolli, fire dekk, to sekker, en barnestol og noen gamle ski på taket, var det bare å sette kurs mot Gardermoen og SAS hotellet. Bare en halvtime etter at morfar og barna hadde kommet med bussen fra Stranda, var vi der(snakk om bra timing). Etter en kort natts søvn, bar det av gårde med flyet halv sju. Mazdaen og morfar klarte turen hjem til Stranda kjempefint. I følge morfar står nå bilen nyvasket og avskiltet i garasjen den har vært borte fra i ca 2 år.

Her i Houston var det ca 18 grader da vi landet, av med alle jakker og bort med vinterstøvler. Andreas og Ellen må i alle fall ha nye småsko. De nærmeste dagene vil nok bli brukt iherdig til å rette litt på finanskrisa. Har en lang liste med ting vi har behov for. Men det er da moro å være litt store på konsumering en gang i blant, i alle fall så lenge behovet og cashen er til stede!!

Ingen kommentarer: