mandag 21. april 2014

Galveston og The Elissa

Min gode venn og nabo Tandi inviterte meg til Galveston med vip invitasjon til skuta Elissa, det kunne jeg absolutt ikke si nei til. Vi dro av gårde onsdag etter å ha sendt mann og barn av gårde og luftet og lekt med hundene. Litt shopping underveis ble det selvfølgelig, men så snart vi var i Galveston var det selvfølgelig på tide med litt mat. Med gresk kan man sjelden gå feil og det gjorde vi ikke denne gangen heller. Kan absolutt anbefale et besøk innom Cajun Greek på 61st street, et lite, ikke altfor fancy sted, men supergod mat der de lokale går.

Dagens plan var at vi skulle innom Moody Mansion og Bishop's Palace, men vi fikk bare med oss Bishop's Palace. Bishop's Palace var ferdig bygd i 1892 av den berømte arkitekten Nicholas Clayton, huset regnes som en av de viktigste viktorianske husene i USA. Mye flott arkitektur med blant annet peisinnsatser fra Europa, masse utskjæringer i tre og flere flotte glassmaleri. Huset er bygd av stål og stein og overlevde nesten uten en skramme den store orkanen i 1900.

Etter litt sightseeing der vi så på mange av de flotte oppussede husene i området og noen som ikke var oppusset enda, var det på tide med litt mat igjen, denne gangen byens beste iskrem på LaKing's Confectionary. Etter så mye mat måtte vi bare gå litt mer og se litt mer før vi orket middag. Tandie hadde vært på en kjempebra italiensk som hun hadde lyst å prøve igjen, og italiensk er alltid godt. Trattoria La Vigna bød på noe av den beste italienske maten vi hadde smakt noen gang, alt var laget fra bunnen av med ferske råvarer og smakte fortreffelig.

Neste dag var det tidlig opp for å rekke båtturen med Elissa. Elissa ble opprinnelig bygd i Aberdeen i 1877 som et handelsskip. Elissa har også seilt under norsk, svensk, finsk og gresk flagg. I 1979 ble hun tauet tilbake til Galveston og restaureringen ble fullført. Nå er hun museumsskip, og man kan være med på seilturer ut fra Galveston. Turen vi fikk være med på var fantastisk flott der frivillige mannskap tok henne ut og noen av seilene ble heist og vi se hvor mye jobb det er å ta opp og ned  seilene. Den gangen skipet var i aktiv seilas var det stor sett 10-12 mannskap, nå var de mange flere, men vi likevel et innblikk i hvor tung jobben er og hvor mye de måtte ha slitt.

Etter flere timer på havet var det godt med mat igjen og denne gangen ble det salat og gumbo på The Black Pearl Oyster Bar and Grille, absolutt verdt et besøk innom der også.





En av mange treutskjæringer man finner overalt i Galveston.

En til


Bishop´s Palace



Klar til omvisning

Flotte lamper

Flotte lysekroner

Flotte takmalerier

Vinterhagen

Liten ovn

Musikkrommet

En av de mange flotte peisene

Postkortboks

Takvindu

En av flere flotte glassmalerier

Biskopen måtte ha et eget lite kirkerom

Så høyt sto vannet etter Ike


En typisk allé i Galveston


The Elissa

Kapteinen er klar

Texas star

Mye tau som skal inn og ut

Store blåser

Mannskapet må opp og løsne tau på seilene

Mye tau til seilene

Her jobbes det

Klar for seilas

Ikke det beste været, men det regna i alle fall ikke

Det ryddes fremdeles etter oljelekasjen

Stort anker

Vi fikk besøk av noen lekne delfiner

To seil oppe


Damen foran passer på

De brukte stort sett douglas fur ombord





En reketråler på vei inn igjen

Fortøyningstauet gjøres klart



Og her overnattet vi, i Tandies beachhouse

På stranda fant vi dessverre mange av disse: Portugese man o' war

Ingen kommentarer: