tirsdag 14. august 2012

Hawaii - Ohahu

Siden vi allerede er halvveis mellom Norge og Hawaii måtte vi klare å få til en tur ut til Stillehavsøyene og oppfylle en av mine store drømmer. Dermed ble det bestilt flybilletter tidlig i fjor høst og planleggingen kunne begynne. Det vanskeligste var selvfølgelig å plukke ut hvilke øyer vi skulle besøke og hva vi skulle prioritere. Vi antok at dette kom til å bli den eneste gangen vi drar til Hawaii, så da var det viktig for oss å klare å plukke ut det vi hadde mest lyst til å se samtidig som det skulle være avslappende og uten stress. Vi landet på tre øyer, valgte noen få ting vi ville få med oss og innstilte oss på at dersom vi rakk over mer ville det bli bonus. 

Alle mine forventinger om paradisøyene slo til, det var utrolig vakkert og grøderikt, tempoet var virkelig langsommere og folkene smilende og blide. Alt man trenger på disse øyene er sommerklær, et surfebrett, godt humør og en positiv innstilling.

Vi startet på Honolulu med besøk på Pearl Harbor og Polynesian Cultur Center. Begge stedene svarte til forventingene, både kultur- og historie interessene ble dekket på begge steder. Det var veldig rart å være på Pearl Harbor med tanke på hva som skjedde der, og det var veldig spesielt å se minnesmerket som var satt opp rett over USS Arizona der over 1000 menn har sitt siste hvilested. En kuriositet jeg ikke visste om, er at det er fremdeles overlevende etter Pearl Harbor som etter sin død har rett til å spre sin aske på området eller bli plassert i vraket etter sin død. I løpet av to timer klarte japanerne å drepe mer enn 2500 mennesker, såret mer enn 1000, ødela 18 skip og nesten 300 fly. 

Polynesian Culture Center var litt mer oppløftende med sine oppvisninger, utstillinger og interaktive aktiviteter. For en gangs skyld kom vi før senteret åpnet og rakk en tur innom en badestrand. Ellen og jeg badet, mens gutta sovna på stranda. Men ikke så rart egentlig siden de begge slet med sykdom. Andreas med ørebetennelse og Per med feber og vondt i halsen. Litt lei start på ferien, men heldigvis ikke verre enn at de klarte å være med litt av utfluktene.

Tredje dagen på Ohau tok vi det helt med ro, slappet av, sjekket ut Waikiki Beach og området rundt før vi satte kurs mot neste øy. 




The Father of International surfing: Duke Kahanemoku.


Waikiki Beach med en typisk Hawaiisk kano.

Litt lost første kvelden, mange inntrykk allerede.

Surfebrettene bare venter på litt action.

Palmer over alt.

Pearl Harbor: fra flymuseet.

Pearl Harbor: Minnesmerket etter USS Arizona.
Rester av USS Arizona
Navnene på de som omkom på USS Arizona.

Polynesian Cultural Center: Sånn klatrer man i palmer

Dagens utfordring: Lag denne!

Neste utfordring: Lag ild!

Se opp: ønsker ikke en av disse i hodet.

Samoanske trommeslagere

Riktig så flott hanefar

Melia(Plumeria el. Frangipani), denne brukes bl.a. til å lage leis(blomstersmykker) eller man har en enkelt over høyre øre for å vise at man er singel, over venstre øret betyr at man er opptatt.

Waikiki Beach

Waikiki Beach med sine skyskraper hotell.


Ingen kommentarer: