torsdag 12. april 2012

Jentetur til Austin

Etter en velykket jentetur til Las Vegas i fjor, var vi flere som gjerne ville ta en ny tur. Etter litt fram og tilbake med tanke på hvor, hva og når ble det til slutt bestemt Austin. Å finne en helg som passer som flere, viste seg å være vanskeligere enn vi trodde. Men til slutt kom vi av gårde en helg i februar. Og det var godt vi ikke hadde bestilt et sted der vi måtte fly. Vi kom oss ikke avgårde alle på en gang, men heldigvis passet det for alle noen av dagene i løpet av helgen. Derfor ble det tre biler på seks jenter, jaja vi er jo i Texas, der man helst sitter en og en i hver sin store truck. Vi har i alle fall halvert antallet og  redusert størrelsen til bare suv´er!!

Austin er hovedstaden i Texas og er oppkalt etter Stephen F. Austin som blir sett på som grunnleggeren av Texas siden det var han som fikk 300 amerikanske familier til å bosette seg i Texas i begynnelsen av 1800 tallet. Austin har flere slagord, et av de mest kjente er selvfølgelig "The Live Musical Capital of The World". Tidligere var byen kjent som "The Violet Crown", etter de flotte fargene som viser seg etter solnedgang på vinteren. Et av de siste slagordene er "Keep Austin Weird". Dette referer til at Austin ikke er som alle andre byer, de vil gjerne ta vare på de små butikkene og ikke la de store kjedene få overtaket. De har også fått tilnavnet "The Clean Air City", de har veldig strenge røykelover med forbud mot røyking på offentlig sted og alle restauranter. 

For oss jentene var det deilig med noen dager uten å tenke på logistikken som skal til for å få alle aktiviteter til å gli som smurt hjemme. Noen av oss måtte dog trå til litt med planlegging på forhånd sånn at alt skulle gå som smurt hjemme selv om mamma ikke var tilstede.  

Vi rakk over litt sightseeing med The Capitol Building, musikkopplevelser på 6th street, shopping i småbutikkene og ikke minst mye god mat og drikke. 

Lørdag dro vi til The Oasis ved Lake Travis, et kjempeflott sted med en super restaurant med flott utsikt over en stor innsjø. Det vil si den hadde minket ganske drastisk nå etter tørkeperioden i fjor. Etter en deilig ettermiddag, god lunsj og godt selskap bar det tilbake til Austin og der var det plutselig blitt fryktelig kaldt. Derfor var det godt vi fant en fin restaurant rett ved hotellet; Moonshine, god mat og flott atmosfære. 

En flott helg med hyggelige jenter ble avsluttet tidlig søndag etter en koselig frokost. Noen dro på shopping mens andre benyttet resten av dagen sammen med familien som hadde savnet oss veldig.



Musikkens by
The Capitol

Austin by night

"Trophy Wife"

Pete´s Dueling Piano Bar på 6th Street.

Utsikten fra hotellrommet


Kan jeg få alle tre??
Nei, bare denne!!



Austin har mye kunst og kultur å by på.




Lørdagens utskeielser fortsatte på Oasis,
et utrolig flott sted med fantastisk utsikt.



Flotte jenter på tur

Lake Travis

Fantastiske hus i skråningen

Vannstanden har krympet ganske mye

Deilig med litt vårsol i februar


En super gjeng








Moonshineglass på Moonshine
Mens vi venter på ledig bord, det var bikkjekaldt

1 kommentar:

Anonym sa...

Så fine bilder! Det var en fin ferie ja.
Hilsen Kristine