fredag 11. desember 2009

Det snør!!

Hele forrige uke snakket de nesten ikke om annet på lokalnyhetene enn snøen som var ventet fredag ettermiddag. De spådde flere centimeter med snø enkelte steder. Men når man ser på hvordan klimaet er her ellers om vinteren, er det ikke så rart at de slår det stort opp. Vi måtte følge med på nyhetene for å sjekke om skolene ville bli stengt, sende hjem ungene tidlig eller om det ville bli en helt vanlig dag.

Fredag var jeg på skolen for å hjelpe til med kjemiundervisning da det begynte å snø. Store, våte snøflak fom dalende i store mengder og det var nesten julestemning ute. Ungene var helt ville, og noen av lærerne tok ungene med seg ut for å teste ut snøen. Unger blir jo veldig glade når det endelig snør, men her tok det helt av. De var helt ville, spesielt da snøen begynte å legge seg på bakken. Ellen fortalte meg at i hennes klasse var det bare hun og en jente fra Colorado som ikke ble helt ville da de skjønte det ville bli snø. Noen av de lurte veldig på hvordan det var å ha snø hele tiden og hvordan det kjentes ut. Det var tydelig at noen av de aldri hadde sett snø før.

Det var ikke lett å prøve å holde fokus på atomer, elektroner og protoner, spesielt når utgangen til lekeplassen lå rett ved bordet vårt. Noen av de snek seg bort til døra for å se litt og de gledde seg veldig til de kunne komme ut. Kjemitimen ble redusert til 40 minutter denne dagen. Vi gikk fort gjennom forsøkene og jeg håper de fleste fikk med seg litt av det som foregikk.

Skoledistriktet bestemte at skolene skulle stenge tidlig. Heldigvis, for det mange som virkelig benyttet ettermiddagen til å leke ute i snøen. Det var meldt kaldere vær utover ettermiddagen og hadde det blitt glatte veier, ville det blitt totalt kaos på veinettet. Det var nok en del flere ulykker enn vanlig, men ved å sende hjem folk tidlig unngikk de nok totalt kaos. Per kom også hjem tidlig, de hadde også "early dismissal". Noen skoler hadde også stengt hele dagen.

Da vi kom hjem, måtte vi finne fram vintertøyet og få lekt i snøen i parken. Det var ikke mye snø som kom, men det var nok til at ungene fikk laga snømann og de store barna hadde snøballkrig.

Forrige desember var Per og jeg her en uke for å sjekke ut Houston. Da hadde vi rundt 25 ℃ dagen før vi dro hjem og 0℃ og snøkaos på flyplassen dagen etter. Været kan skifte fort her, og etter noen kalde dager nå, har de endelig spådd litt flere varmegrader til helgen.



Er liksom noe som ikke stemmer når det er snø på palmene.

Trenger virkelig vintertøyet.

Ingen kommentarer: