torsdag 18. juni 2009

Sommerferie

Ganske vanlig temperatur akkurat nå!!

Og plutselig så var sommerferien her. Ungene var ferdig på skolen torsdag 28.mai. Det var de selvfølgelig veldig fornøyd med, men hva skal man finne på i 12 uker!! Det kan virke som det er mange barn som drar på camp i sommerferiene her. Hva ellers skal man som foreldre gjøre? Her har de jo ikke så mye ferie akkurat. Det kan være ille nok for en nordmann å prøve å aktivisere sine håpefulle små utenom sine 4-5 uker sommerferie.

Ellen hadde veldig lyst til å være med på camp, men siden vi var så veldig seint ute og ikke visste helt hvilke tilbud som fantes og hva som var bra og ikke, ble det til slutt dansecamp via YMCA. Denne varte to timer hver dag, og Ellen var heldigvis fornøyd med campen selv om det ikke ble med overnatting.

Ellers ble det mye og mange opphold i bassenget. En hetebølge som ser ut til at den varer enda, slo seg til med jevn temperatur på 35 grader. Da er det godt man har basseng man kan hoppe uti når som helst.

En av dagene før avreise til Norge inviterte jeg de gjenværende damene fra San Brisas på lunsj. Og det ble riktig så hyggelig med trivelige damer og hjemmelaget pastasalat og focacciabrød.

Andreas hadde dessverre klart å få ørebetennelse den siste uka før vi dro til Norge. Så med utsikter til vonde ører på fly, bar det rett til doktor'n. Der fikk vi det bekrefta og fikk beskjed om at dersom dette kureres måtte vi til med antibiotika.

Vi hadde dratt til legekontoret i den tro at ingenting skulle betales, helseforsikringen skulle dekke legebesøk uansett. Så da damen krevde $ 20, sa jeg at det var uventet og ba henne sjekke en gang til. Og joda, det skulle stemme at vi måtte betale. Vel, da var det bare å bla opp. Det er jo ikke akkurat det store beløpet, men litt rart siden vi har beskjed om at vi ikke skal betale noe som helst når vi drar til legen. Men så plutselig begynte hun å stusse litt, og spurte om vi hadde noen i familien som het Anthony(eller noe som lignet). Nei, det har vi da ikke, og da damen begynte å spørre etter andre ukjente navn for oss, begynte hun å skjønne hva som var feil: Hun hadde tatt fram en journal til en annen familie. Så da fikk vi pengene tilbake og en unnskyldning. Man skal sannelig passe på, Andreas sin journal kunne jo godt ha kommet inn i en annens person hadde hun ikke sett det. Litt skremmende, men heldigvis går det bra i de fleste tilfeller.

De siste ukene før avreise ble det en god del shopping som skulle unnagjøres også, men nå er heldigvis de fleste julegaver og noen bursdagsgaver unnagjort. Litt rart å gå å tenke på julegaver på denne tiden av året, men tenk så deilig jeg får det når julen nærmer seg. Bare noen få gaver igjen og kan bruke masser av tid på å pynte huset til jul og lage alle sju sorter!!!!

Siden det ikke kommer noen fra Norge på besøk til oss i år, bestemte vi oss for å ta en skikkelig Norgesferie. Etter to uker fri fra skolen i USA, drar ungene og jeg til Norge mens Per blir igjen og jobber. Det blir besøk både i Son, på Stranda, Førde og Steigen. Per kommer de siste tre ukene vi er der, før hjemreise til Houston en uke før skolestart igjen.

Litt av hagen

Litt av hagen og baksiden av huset

Ellen avkjøler seg i varmen

Ingen kommentarer: