fredag 5. september 2014

Gunn og Theodor på besøk 4 - Haak Winery

En av de siste utfluktene med Gunn, ble tur til Haak Winery. Theodor hadde ikke så lyst til det, så da ble det rein jentetur. Vi dro ned for å rekke første tour kl 11, og vi var faktisk de eneste som var der. 

Haak Winery ligger i Santa Fe, en times kjøring sør for Houston. I 1969 fikk Raymond Haak to drueplanter av sin kone på deres 10ende bryllupsdag. Etter litt prøving og feiling bestemte de seg for å prøve en drueplante som het Blanc du Bois, som skulle tåle klimaet i området. I år 2000 produserte de sin første kommersielle vinflaske og nå har de over 1800 drueplanter, flere prisbelønte viner, et populært sted for mange å gifte seg på og flere frivillige som kommer og steller plantene mot at de får med seg stiklinger hjem. 

Vi fikk en rask gjennomgang av hagen, vinkjelleren og så var det på tide med vinsmaking. Vi syns jo det var interessant å se og høre om vingården, mens hun som hadde omvisningen syns nok det var litt vel varmt ute og var mer interessert i å komme seg inn igjen og skjenke vin. Vi fikk smake flere forskjellige, noen gode, andre ikke fullt så gode, og vi endte opp med å kjøpt med oss en av de vi likte aller best.  













Vår blide guide forklarer prosessen


Vår favoritt



Madeira er den de har fått mest annerkjennelse for



Flotte omgivelser å ha bryllupseremoni



De hadde noen oliventrær, men de var ikke så lett å få til i Texas varmen
Gunn prøver seg på drueinnhøsting

Takk for en flott dag på winery i Texas

Ingen kommentarer: