søndag 1. desember 2013

San Jacinto Monument

Historien bak San Jacinto monumentet er nok mer imponerende enn monumentet, selv om det er høyere enn monumentet i Washington DC. Monumentet rager 173 meter over bakkenivå, hele 4 meter høyere enn monumentet i DC, noe de visstnok ikke er så veldig fornøyd med i DC.

Slaget som varte under 20 minutter var avgjørende for uavhengighetet til Texas etter å vært under Mexico i 15 år. Slaget i 1836 var suksessfullt mest fordi meksikanerne ble tatt på senga. Etter flere slag der Mexico vant, var de ikke forberedt på Sam Houston sin arme som slo til midt i en siesta, drepte 630 meksikanere, mens de selv bare mistet 9 mann. En utrolig historie som vi fikk levende fortalt av Berit som stilte i klær fra den tiden som hun hadde laget selv.

Hvert år i april spiller de scenen fra 1836 med texanere som kler seg ut som soldater og gjenopplever slaget. En fantastisk opplevelse som vi dessverre ikke får med oss siden MS150 er samme helgen. 

I tillegg til en flott utsikt fra toppen av monumentet har de et fint lite museum og viser en informativ film fra slaget ved San Jacinto. Ikke langt unna ligger museet med krigsskipet USS Texas som var med i begge verdenskrigene, absolutt verdt et besøk det også.



Historien står skrevet rundt hele monumentet

173 meter høyt

Berit viser alle skjørtene

En liten lomme på innsiden

Imponerende hodeplagg


Utsikten fra tårnet, parken nærmest og olje- og gasstanker i det fjærne.

USS Texas

Skipskanalen, en av verdens travleste 

Vannspeilet

Texasstjerna på toppen har en unik utforming som
 gjør at man ser  en stjerne uansett hvor du ser den fra.


Noen av tankene langs veien på vei inn mot monumentet.



Ingen kommentarer: